Informatii

Plantele minune pentru memorie și concentrare: Turmeric, Ginkgo biloba, Ginseng și Roiniță

24.05.2023 ⋅ 0 comentarii

Plantele au jucat întotdeauna un rol important în medicina naturistă, oferind o gamă largă de beneficii pentru sănătate. Printre aceste beneficii se numără și stimularea memoriei și concentrării. Dacă te confrunți cu dificultăți în îndeplinirea sarcinilor zilnice sau ai nevoie de o atenție sporită pentru a învăța pentru un examen important, poți încerca să folosești câteva plante care au fost studiate și recunoscute pentru efectele lor benefice asupra memoriei și concentrării.

Unul dintre aceste plante este turmericul. Acest condiment, cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatorii și antioxidante, conține un compus numit curcumină. Potrivit cercetărilor, turmericul poate fi un stimulent eficient al memoriei și poate ajuta la prevenirea bolii Alzheimer. Turmericul contribuie la menținerea sănătății creierului prin protejarea celulelor nervoase și inhibarea deteriorării acestora. Poți adăuga turmeric în mâncăruri precum cartofii sau supele pentru a beneficia de proprietățile sale.

Ginkgo biloba este o altă plantă recunoscută pentru capacitatea sa de a îmbunătăți memoria și concentrarea. Utilizată de mult timp în medicina tradițională chineză, ginkgo biloba stimulează circulația sangvină la nivelul creierului și întărește peretele venos. Cercetările au demonstrat că extractul de ginkgo biloba poate fi util în îmbunătățirea funcției cognitive, în special la persoanele în vârstă și la cele care suferă de deficiențe cognitive ușoare sau boala Alzheimer. Este important să respecți dozele recomandate și să eviți utilizarea ginkgo biloba în timpul sarcinii sau alăptării.

Ginsengul este o plantă populară în medicina naturistă și este cunoscut pentru proprietățile sale de stimulare a energiei și a concentrării. Substanțele chimice numite ginsenozide prezente în ginseng au fost asociate cu reducerea acumulării de peptidă beta-amiloidă în creier, care este implicată în boala Alzheimer. Cu toate acestea, trebuie avută grijă să nu se depășească doza recomandată de ginseng și să se evite utilizarea sa împreună cu medicamente anticoagulante.

Roinița este o plantă care poate contribui, de asemenea, la îmbunătățirea memoriei și concentrării. Consumată sub formă de ceai sau sub formă de extract, roinița a fost studiată în special în cazul pacienților cu boală Alzheimer ușoară până la moderată. Rezultatele cercetărilor indică faptul că roinița poate avea un efect benefic asupra funcției cognitive. Cu toate acestea, trebuie să fii atent la posibilele reacții adverse și să consulți un medic înainte de a începe un tratament cu roiniță.

Este important să menționăm că suplimentele pe bază de plante ar trebui utilizate cu precauție și în conformitate cu indicațiile și dozele recomandate. Înainte de a începe un tratament cu plante pentru a stimula memoria și concentrarea, este întotdeauna recomandat să consulți un medic sau un specialist în domeniu. Fiecare persoană poate reacționa diferit la aceste plante, iar anumite plante pot avea interacțiuni cu medicamentele pe care le iei deja.


Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro