Stire

Bilanțul misiunilor pompierilor arădeni din acest sfârșit de săptămână

30.01.2023 ⋅ 0 comentarii


În acest sfârșit de săptămână (27.01-29.01.2023), la nivelul județului Arad, pompierii militari au gestionat 85 de intervenții în situații de urgență.
Majoritatea dintre acestea au constat în asistență medicală, echipajele SMURD acționând în cazul a 75 de solicitări.

De asemenea, în cursul zilei de sâmbătă, echipajul de descarcerare al Detașamentului de Pompieri Ineu a fost solicitat să intervină în urma unui accident rutier pentru extragerea unei persoane blocate între fiarele contorsionate ale autoturismului.

Totodată, salvatorii au intervenit pentru stingerea a două incendii, precum și în alte 7 intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi: deblocarea persoanelor, asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, exerciții cu forțe și mijloace în teren și verificări ale concentrației de oxigen din secțiile ATI.

Cele două incendii izbucnite în acest sfârșit de săptămână au fost înregistrate la o anexă gospodărească (afumătoare) a unei case din localitatea Stejar, respectiv la o hală de producție a unei fabrici de peleți din municipiul Arad.
Incendiile au fost localizate și lichidate prompt de către pompierii militari arădeni, în urma flăcărilor rezultând strict pagube materiale, suprafețele afectate fiind mai mici de 20 de metri pătrați.
Cauzele producerii incendiilor au fost jarul sau scânteile provenite de la afumătoare, respectiv scurtcircuitul electric.

În acest sens, salvatorii arădeni vă reamintesc măsurile de prevenire a  incendiilor cauzate de afumători:

nu folosiți afumători improvizate ori amplasate în magazii, şuri, sub şoproane sau lângă materiale combustibile;
afumătorile se confecţionează din zidărie de cărămidă şi materiale incombustibile şi se vor amplasa independent de celelalte construcţii din gospodărie;
nu folosiți afumători improvizate în podurile clădirilor;
evitați ca grăsimea scursă de pe preparatele din carne să ajungă pe zone fierbinți ori în contact cu sistemul de producere a fumului.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro