Stire

Aradul – în coada clasamentului național la capitolul tineri pensionari

08.02.2024 ⋅ 0 comentarii


Având în vedere discuțiile apărute în spațiul public cu privire la pensiile speciale sau de serviciu și la vârsta la care se pot pensiona o serie de categorii profesionale, nu s-a părut interesantă statistica dată publicității de hotnews.ro, cu privire la tinerii pensionari.

Se poate observa că pe primele locuri ale „clasamentului” se află județe precum Hunedoara, Buzău, Vâlcea, Prahova, Teleorman și Olt, în timp ce județe precum Aradul, Timișul, Brașovul, dar și municipiul București se află spre coada clasamentului, semn că acolo unde economia este mai dezvoltată și oamenii au mai multe oportunități de a lucra, dar poate și mai mult chef de muncă.

Hunedoara este județul cu cea mai mare pondere a pensionarilor tineri. La grupa de vârstă de 45-49 de ani sunt de pildă aproape 2.500 de pensionari la o populație rezidentă (de aceeași vârstă) de 29.000 de persoane. Peste 8% ca pondere. La fel, Hunedoara e cap de afiș și la grupa 40-44 de ani, scrie hotnews.ro. Locurile următoare în clasament sunt ocupate de Buzău, Vâlcea, Prahova, Teleorman și Olt. La polul opus al clasamentului se află Ilfov, Brașov și Botoșani. În ceea ce privește grupa 45-49 de ani, în frunte rămâne Hunedoara, urmată de Vâlcea, Buzău și Maramureș, iar la polul opus se află Tulcea, Galați și Covasna.

În ceea ce privește Aradul, numărul pensionarilor tineri nu este prea ridicat, județul ocupând locul 31 pe țară, atât la grupa de vârstă 25-49 de ani, cu o pondere de 1,12% din grupa de vârstă, cât și la grupa 45-49 de ani, cu un procent de 2,35% din grupa de vârstă.

De menționat că persoanele care se pensionează înainte de vârsta legală nu sunt toți pensionari „speciali”, ci și persoane care se pensionează anticipat sau pensionari pe caz de boală.

Intrați AICI pentru detalii.

Sursa foto: hotnews.ro


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro